Tammerbridge ry:n jäsentiedotteet 2016   2010 2011 2012 2013 2014 2015

Jäsentiedote 7/2016 (postitettu 29.11.2016)

Tervehdys hyvä bridgeväki,

Pikkujoulut Ruotsalaisellla klubilla sujuivat taas mallikkaasti ja kaikilla oli hillittömän kivaa. Kiitokset vielä juhlakansalle ja järjestelijöille, ensi vuonna sitten taas uudelleen.

Joulusimultaani 30.11.2016
Tänä vuonna käy niin mukavasti että keskiviikot sattuvat arkipäiville vuodenvaihteessa, joten voimme pelata normaalisti kerhokilpailua vuodenvaihteen ympäri. 30.11.2016 pelataan kerhoillassa kuitenkin kansallinen joulusimultaani, jonka pelimaksu on 10 euroa aikuisilta ja 5 euroa alle 26-vuotiailta junioreilta. Kyseessä on siis mestaripistekilpailu, jossa samoja jakoja pelataan koko maassa ja tuloksia verrataan koko maan suorituksiin.

Bridgen harjoituspelit ovat alkaneet
Kerhokilpailujen ohessa pelataan taas vapaamuotoisia harjoituspelejä, jotka ovat suunnattuja bridgeuransa alkupuolella oleville. Toisin kuin kerhokilpailuissa, näissä peleissä jaoista voidaan keskustella jaon vielä kestäessä. Harjoituspelit eivät ole myöskään tiettyyn jakomäärään sidottuja, vaan niitä pelataan sen aikaa kun neljällä jaollinen määrä harjoituspelaajia on paikalla. Lisätietoja harjoituspeleistä: http://www.tammerbridge.fi/ohjelma/harjoituspelit.html

Bridgeristeily maaliskuussa
Robert on järjestellyt yhdessä Akaan kerhon kanssa bridgeristeilyä 10.-12.3.2017. Lähtö bussilla Tampereelta perjantaina 10.3.2017 kello 12.30 ja saapuminen sunnuntaina 12.3.2017 kello 9.55 Helsinkiin josta paluu Akaan kautta Tampereelle. Risteilyn hinta on 220 euroa/osallistuja. Hintaan kuuluvat bussikuljetus ruokailut, pelitila ja majoitus kahden hengen hyteissä. Lisätietoja Robertilta: robert.bjurstrom@nebsails.fi, puhelin 040 1621 837

Bridgeliiton syyskokous 2016
Syyskokous päätti nostaa liitolle menevää henkilöjäsenen jäsenmaksua 10:llä eurolla (35:sta 45:een). Tämä korotus tulee näkymään ensi vuonna myös Tammerbridgen jäsenmaksussa. Bridgeliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pasi Kuokkanen Vantaalta. Onnittelut uudelle puheenjohtajalle! Osallistuin kokoukseen Tammerbridgen edustajana ja jatkan myös Suomen Bridgeliiton hallituksessa.

Lämmintä glögiä ja jänniä jakoja, Tammerbridgen hallituksen puolesta toivottaa Veijo Nikkanen, PJ
Jäsentiedote 6/2016 (postitettu 17.10.2016)

Tervehdys bridgetoverit,

Vaikka lokakuu usein onkin yksi vuoden kiireisimpiä kuukausia työ-, opiskelu- ja harrastusrintamilla, mahtuu mainiosti mukaan muutama bridge-tapahtumakin. Tampereella onkin siis loppuvuodesta tarjolla kerhokilpailujen lisäksi koulutusta, MP-kilpailuja sekä bridgepikkujoulua.

Bridgen peruskurssi syksyllä 2016
BK-slamin täydennyskurssin jälkeen Tammerbridge järjestää bridgen peruskurssin alkaen torstaina 27.10.2016. Kurssi järjestetään yliopistolla, yhteistyössä Luuppi-ainejärjestön kanssa. Kertokaa kavereille sekä tuttaville. Edullisella 10 euron kurssimaksulla pääsee kurssille ja saa mm. peruskurssikirjan jonka arvo erikseenkin on jo 10 euroa. Lisätietoja: www.tammerbridge.fi/kurssit

Pikkujoulut
Perinteiset bridgepikkujoulut järjestetään Ruotsalaisella klubilla lauantaina 26.11.2016 klo 18.00 alkaen. Pyydämme ilmottautumaan pikkujouluihin etukäteen Pasi Suomiselle marraskuun 10:nteen päivään mennessä sähköpostilla osoitteeseen: pasi.suominen_At_saunalahti.fi. Voitte myös ilmottautua kerhoillassa/Tammerliigassa suullisesti. Muistakaa ilmoittautumisen yhteydessä mainita mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot. Kerhojen jäsenille tilaisuus on maksuton, avecin saa tuoda mukaan 32 euron hintaan. Luvassa syömistä, höpötystä, palkintojenjakoa ja leikkimielistä hupailua. Juomapuolta järjestetään paikalle aikaisempien vuosien malliin kohtuullista korvausta vastaan (huom. käteinen). On sallittua myös tuoda omat juomat mukanaan.

Lähikisoja loppuvuodesta
Bridge on kivaa kauempanakin, mutta lähellä suorastaan juhlaa. Lähibridge-ajatus toteutuu loppuvuodesta, kun Tampereen seudulla on useita mukavia kisoja tarjolla.
Tampereen BK:n kisat pelataan 21.-23.10.2016 tutulla Ruotsalaisella klubilla. Kisoihin ilmoittautuminen onnistuu helposti verkossa: www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php

Hämeen piirin joukkuemestaruus, joka samalla toimii SM-joukkuekilpailun karsintana pelataan lauantaina 29.10.2016 Hotelli Waltikassa, Valkeakoskella. Tästä voit ilmoittaa joukkueesi: www.bridgefinland.fi/bilbo/tourneys.php?show=1809 Tammerbridge maksaa aktiivisten, vähintään 12 kertaa vuodessa kerhokilpailuun osallistuvien, jäsentensä kilpailumaksun piirikarsinnoissa. Oman tilanteesi voit tarkistaa täältä: www.saunalahti.fi/~passuomi/tilasto15.html#KK

Kolmas tamperelainen bridgekerho BK-Slam, järjestää omat Mp-kilpailunsa perinteiseen tapaan ruotsalaisuuden päivän aattona, Svenska klubbenilla lauantaina 5.11.2016. BK-Slamin kisoihin ilmoittautuminen onnistuu täällä: www.bridgefinland.fi/bilbo/tourneys.php?show=1814

Loppuvuoden kerhokilpailutkin kannattaa laittaa kalenteriin hyvissä ajoin. Partnerin metsästys onnistuu perinteisten tapojen lisäksi mainiosti myös kerhon Facebook- ja WhatsApp-ryhmissä. Parhaimmillaan partnerin saa minuuteissa. Aikataulut löytyvät täältä: www.saunalahti.fi/~passuomi/peliohj.html

Erityisen nautinnollista bridgesyksyä, Tammerbridgen hallituksen puolesta toivottaa Veijo Nikkanen, PJ
Jäsentiedote 5/2016 (postitettu 11.9.2016)

Iloista alkavaa bridgesyksyä!

Kesän ulkopelikausi alkaa pikkuhiljaa väistymään syksyn sisäpelikauden tieltä, joten on aika suunnata vähitellen bridgepöytiä kohti. Jotta syksyn pelikausi saadaan kunnolla käyntiin järjestämme seuraavan tavallisen kerhoillan yhteyteen Syyskauden avajaiset!

Syyskauden avaus
Tammerbridge järjestää keskiviikkona 21.9.2016 Syyskauden avauksen. Mukavien bridgepelien lisäksi tarjolla on kahvia ja kakkua! Osallistujien kesken arvotaan mm. Bridgen peruskurssi joka sisälttää uuden peruskurssikirjan sekä oikeuden osallistua myöhemmin syskyllä järjestettävään peruskurssiin. Peruskurssin voi lahjoittaa esimerkiksi jollekin bridgen tarpeessa olevalle immeiselle :-). Tulkaa ja ottakaa kaveritkin mukaanne! Jos paria puuttuu, ilmoittakaa minulle hyvissä ajoin mutta paikalltakin parin löytää varmasti.

WhatsApp -ryhmä
Perustamme WhatsApp-ryhmän helpottamaan parinhakua mm. kerhoilloissa. WhatsApp on ohjelma joka toimii useimmissa älypuhelimissa ja sen voi ladata ilmaiseksi netistä. Jos haluat liittyä tähän Tammerbridgen 'viralliseen' ryhmään, ilmoita puhelinnumerosi ja halukkuutesi vaikka vastaamalla tähän viestiin. Kierrätämme keskiviikon Tammerliigassa myös osallistujalistalappua. Myös muut partnerinhakumenetelmät toimivat toki entiseen tapaan.

Pikkujoulut
Perinteiset bridgepikkujoulut järjestetään Ruotsalaisella klubilla lauantaina 26.11.2016 klo 18.00 alkaen. Pyydämme ilmottautumaan pikkujouluihin etukäteen Pasi Suomiselle marraskuun 10. päivään mennessä sähköpostilla osoitteeseen: pasi.suominen_At_saunalahti.fi. Voitte myös ilmottautua kerhoillassa/Tammerliigassa suullisesti. Muistakaa ilmoittautumisen yhteydessä mainita mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot. Kerhojen jäsenille tilaisuus on maksuton, avecin saa tuoda mukaan 32 euron hintaan.

Luvassa taas syömistä, palkintojenjakoa ja leikkimielistä hupailua. Juomapuolta järjestetään paikalle aikaisempien vuosien malliin kohtuullista korvausta vastaan (huom. käteinen). On sallittua myös halutessaan tuoda omat juomat mukanaan.

Loppuvuoden bridgekurssit
Järjestämme alkusyksystä BK-Slamille suunnatun kurssin tiistaisin ja myöhemmin lokakuussa yliopistolla taas yleisen peruskurssin. Lisää infoa lokakuun kurssista jahka päivät ja paikat varmistuvat.

Bridgeterveisin, Tammerbridgen hallituksen puolesta, Veijo Nikkanen, PJ
Jäsentiedote 4/2016 (postitettu 14.6.2016)

Iloista bridgekesää!

Kesäkisat onnistuivat jälleen mainiosti. Tunnelma oli mukava ja kilpailuihin osallistui peräti 264 pelaajaa kun viime vuonna osallistuneita oli 194. Kiitoksia kaikille järjestelijöille ja osanottajille. Meillä on oikeasti Suomen kivoimmat kisat.

Kesän kerhokilpailut ja kysely Hankoviikon peleistä
Kesällä pelataan tuttuun tapaan keskiviikkoisin kerhoiltaa alkaen kello 18.00 Ruotsalaisella klubilla. Viime vuosina kerhoiltaa ei ole järjestetty ns. Hankoviikolla (heinäkuun viimeinen viikko), jolloin suurin osa aktiivipelaajista on ollut Hangossa tai muissa kesälomariennoissa. Tänä kesänä suuri osa aktiiveista lähtee osallistumaan Ruotsin bridgeviikolle loppuviikosta joten keskiviikolle voisi hyvinkin löytyä pelaajia.

Kysytäänkin näin hieman etukäteen. Kuka olisi halukas pelaamaan kerhoiltaa keskiviikkona 27.7.2016? Jos halukkaita löytyy, niin kerhoilta järjestetään ja voidaan vaikka kehitellä oheen jotain höpsöäkin. Voitte vastailla vaikka tähän sähköpostiin. Kiinnostuksesta voi kertoa myös kerhoilloissa.

Kysely halukkuudesta osallistua bridgeliigaan
Syksyllä Bridgeliitto alkaa käynnistelemään koko suomen kattavaa seurajoukkueiden liigaa vuodelle 2017. Syksyn karsintoihin kahdelle ylimmälle sarjatasolle voi kerhosta osallistua kaksi joukkuetta.
Lisätietoja liigasta: www.bridgefinland.fi/bilbo/info.php?id=1292
Osallistujien tulee olla kerhon jäseniä ja kykeneviä tarpeen mukaan myös matkustamaan. Joukkueet vastaavat peli- ja matkakustannuksista itse. Joukkueiden olisi järkevää olla alkuun vähintään 6-jäsenisiä koska muutoksia ei myöhemmin enää saa tehdä.

Tammerbridgen hallitus antaa edustusoikeuden kahdelle joukkueelle näin alkuun. Mikäli halukkaita joukkueita löytyy enemmän kuin kaksi, täytynee järjestää oma karsinta tai joku muu tapa valita joukkueet. Myöhemmin 2017 alkaviin alueellisiin kakkosdivisiooniin kerhokohtaisia edustusoikeuksia ei ole rajattu. Mikäli olette kiinnostuneita, ilmoittakaa joukkueenne jäsenet vaikka vastaamalla tähän sähköpostiviestiin 4.7. mennessä.

Kesällä on bridgekisoja muuallakin
Jos kesällä löytyy intoa lähteä kauemmas pelaamaan, ja huomaatte että muitakin Tamperelaisia on kisaan menossa, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä jos haluatte kysyä jotakin kisoista tai jakaa matkakustannuksia.

Akaan BK:n MP-parikilpailu
Huomatkaa myös naapurikerhon MP-kilpailu maanantaina 20.6.2016 klo 17.30 Valkeakosken Waltikassa. www.bridgefinland.fi/bilbo/tourneys.php?show=1778

Bridgeterveisin, Tammerbridgen hallituksen puolesta, Veijo Nikkanen, PJ
Jäsentiedote 3/2016 (postitettu 20.5.2016)

Tervehdys Bridgeystävät!

Kevät hulahti ohi kuin varkain ja kohta onkin taas koittanut uuden mukavan bridgekesän aika. Kesällä kun tuo bridgen harrastaminen on tavallistakin helpompaa. Päivät ovat pidempiä ja kulkeminen on helpompaa, joten voi uskaltautua pidemmillekin bridgeseikkailuille.

Naisten maajoukkueen MP-tukiparikilpailu 27.5.2016
Bridgekesän avaavat tuttuun tapaan meidän omat kesäkisamme 9.6.2016. Sitä ennen kuitenkin Tampereella on tarjolla mahdollisuus osallistua mestaripistekilpailuihin hyvän asian puolesta. Perjantaina 27.5.2016 kello 18.00 alkaen pelataan naisten maajoukkuen tukikisa Ruotsalaisella klubilla. Kilpailun tuotot käytetään kokonaisuudessaan naisten maajoukkueen matkakassan kartuttamiseen. Kaksi Tammerbridgen pelaajaa edustaa tänä vuonna naisten maajoukkueessa Suomea. Tästä ilmoittautumiseen: www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1748
Ilmoittautuminen päättyy 26.5. klo 18.00.

XXXIII Tammerbridgetournament 9.-12.6.2016
Pelipaikka: Ruotsalainen Klubi/Svenska Klubben, Otavalankatu 9 Paikalle kannattaa tulla julkisilla tai jättää auto rautatieaseman pysäköintitaloon tai Hämeenkadun parkkiluolaan, pysäköintitilaa on ympäristössä vähänlaisesti. Lähimmät maksuttomat pysäköintipaikat löytyvät Etu-Kalevasta).

Kesäkisaviikolla pelaamisen voi loistavasti aloittaa jo keskiviikon kerhoillasta ja jatkaa vaikka sunnuntaihin asti. Viisi päivää bridgeä on hieno kokemus. Tavallisten palkintojen lisäksi torstain ja perjantain kisoissa on tarjolla medelipalkinnot ja ehkäpä jotain muutakin kivaa.

Torstai 9.6. klo 18.00 IMP Across the Field. Osallistumismaksu 15 eur/pelaaja, Tammerbridgen jäsenille maksuton!
www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1707
Ilmoittautuminen päättyy 8.6. klo 20.00

Perjantai 10.6. klo 18.00 MP Mixed, osallistumismaksu 15 eur/pelaaja
www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1708
Ilmoittautuminen päättyy 9.6. klo 20.00

Lauantai 11.6. klo 11.00 Rally, osallistumismaksu 20 eur/pelaaja
www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1709
Ilmoittautuminen päättyy 10.6. klo 16.00
Rally kilpailut ovat tasoitettuja kilpailuja, joissa vähemmän pelanneet saavat tasoitusta menestyksensä mukaan. Oman tasoituksesi (hcap) löydät bridgeliiton bridgeliiton mestaripisterikisteristä: www.bridgefinland.com/uusi/files/1235.html.

Sunnuntai 12.6. klo 10.00 MP-joukkuekilpailu, osallistumismaksu 60 eur/joukkue
http://www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1710
Ilmoittautuminen päättyy 11.6. klo 18.00

Mikäli partneria uupuu, niin ottakaa yhteyttä: Veijo Nikkanen, puh. 050 5648 774, sposti veijo_At_veijo.net.
Olisi mukavaa, jos ilmoittautuisitte kisan alla olevista linkeistä kun olette sopineet pelit, niin emme sitten turhaan soittele, kun yritämme löytää pareja.

Tervetuloa pelaamaan kesäkisoja!
Tehdään taas yhdessä Suomen mukavimmat kisat!

Kesäbridgeä ja syksyn ohjelmaa
Tammerbridgen peli-illat jatkuvat kesälläkin normaalisti keskiviikkoisin klo 18.00. Syksyllä järjestetään taas peruskurssi jonka jälkeen harjoituspelit myös jatkuvat. Jatkokurssi oli suosittu ja sai paljon positiivista palautetta, joten ehkäpä taas ensi vuonna. Kiitokset osallistujille. Tampereen Bridgekerhon maanantain kerhopelit jäävät tauolle kesä-heinäkuuksi. Jos kesällä löytyy intoa lähteä kauemmas pelaamaan, ja huomaatte että muitakin Tamperelaisia on kisaan menossa, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä jos haluatte kysyä jotakin tai jakaa matkakustannuksia.

Akaan BK:n MP-parikilpailu
Huomatkaa myös naapurikerhon MP-kilpailu maanantaina 20.6.2016 klo 17.30 Valkeakosken Waltikassa. Omat kisat ova lähellä, mutta Valkeakoskellekin on aika lyhyt matka :-) www.bridgefinland.fi/bilbo/tourneys.php?show=1778

Bridgeterveisin, Tammerbridgen hallituksen puolesta, Veijo Nikkanen, PJ
Jäsentiedote 2/2016 (postitettu 5.2.2016)

Mukavaa bridgetalvea 2016

Uuden pelitilan tervetuliaiskilpailu onnistui mainiosti. Osanottajia oli ennätysmäärä, 25 paria läheltä ja kaukaa. Muistakaa kalenteroida keskiviikko uudeksi pelipäiväksi!

Hämeen piirikarsinta
SM-parikilpailun Hämeen piirikarsinta pelataan lauantaina 13.2.2016 kello 11.00 alkaen Ruotsalaisella Klubilla. Kilpailun pakollisen ennakkoilmoittautumisen voi suorittaa täällä: www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1724 Tammerbridge muistaa aktiivisia jäseniään ja maksaa vähintään 12 kertaa vuonna 2015 kerhoiltaan osallistuneen jäsenen osallistumismaksun joka on 25 euroa pelaaja.
Tarkista oma tilanteesi täältä: www.saunalahti.fi/~passuomi/tilasto15.html#KK
Suomen bridgeliitto edellyttää SM-kilpailuiden osallistujien olevan bridgekerhojen jäseniä.

Jäsenmaksu ja jäsenedut 2016
Kaikki eivät vielä ole kerinneet maksaa tämän vuoden jäsenmaksua. Jäsenmaksu kannattaa maksaa kerhoilloissa tai Tammerbridgen tilille mahdollisimman pian, jotta lehdet ja muut liiton palvelut toimivat.
tilinumero: FI59 1146 3001 0261 83
viite: 5005
Vuoden 2016 jäsenmaksu on tuttuun tapaan 40 euroa/hlö, juniorijäsenmaksu 15 euroa/hlö (syntynyt 1.1.1991 tai myöhemmin). Tukijäsenmaksu on 10 euroa/hlö. Maksamalla jäsenmaksun saat monenlaisia etuja.
Kerhon jäsenedut: www.tammerbridge.fi/jasenet/jasenedut.html

Tammerbridgen vuosikokous 2016
Tammerbridgen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään Ruotsalaisella Klubilla keskiviikkona 24.2.2016 kello 17.00. Tarjolla perinteiseen tapaan kokoustamista ja hernerokkaa. Kokousmateriaali lähetetään paria viikkoa aiemmin jäsenille sähköpostitse.

Tammerliiga 2016
Tämänvuotinen Tammerliiga pyörähtää käyntiin maanantaina 22.2.2016 kello 18.00. Uutuutena tänä vuonna liiga pelataan vuorotellen maanantain ja keskiviikon kerhoiltoina. Systeemi muuten toimii entiseen malliin, joten siitä vaan joukkuetta kokoamaan! Tammerliigaan voi ilmoittautua täällä: www.bridgefinland.com/bilbo/tourneys.php?show=1724
Huomaa että ilmoittautuminen päättyy jo 17.2.2016.

Bridgen jatkokurssi
Kevään jatkokurssi järjestetään Svenska klubbenilla keskiviikkoisin ennen kerhoiltaa. Kurssi alkaa 2.3.2016 klo 17.00 jatkuen kevään mittaan 6 kertaa. Veijon vetämän kurssin teemana on puolustus ja lähtökortit. Jatkokurssi sopii peruskurssin käyneelle joko kertauksena tai täydennyksenä. Kurssi on jäsenille maksuton ja muille 10 euroa. Lisätietoja: www.tammerbridge.fi/kurssit

Tampereen avoin
Tampereen avoin parimestaruus pelataan kerhoilloissa maanantaina 8.2.2016 ja keskiviikkona 10.2.2016. Yhteenlaskun vuoksi parin tulisi olla molempina iltoina sama.

Tammerbridgen hallituksen puolesta, Jonna Kaminen, PJJäsentiedote 1/2016 (postitettu 3.1.2016)

Hyvää alkanutta bridgevuotta 2016!

Vuoden vaihde tuo mukanaan uudet tuulet uusien pelitilojen ja pelipäivän muodossa. Hallitus toivoo, että kaikki jäsenet ottavat uuden pelipäivän omakseen ja pääsevät nauttimaan upouuden pelitilan avajaisista loppiaisena!

Jäsenmaksu ja jäsenedut 2016
Jäsenmaksun voi maksaa kerhoilloissa tai Tammerbridgen tilille mielellään 20.1.2016 mennessä.
tilinumero: FI59 1146 3001 0261 83
viite: 5005
Vuoden 2016 jäsenmaksu on tuttuun tapaan 40 euroa/hlö, juniorijäsenmaksu 15 euroa/hlö (syntynyt 1.1.1991 tai myöhemmin). Tukijäsenmaksu on 10 euroa/hlö. Maksamalla jäsenmaksun saat monenlaisia etuja. Kerhon jäsenedut ovat samat kuin viime vuonna, ja löytyvät täältä: www.tammerbridge.fi/jasenet/jasenedut.html

Uuden pelitilan tervetuliaiskilpailu
Tammerbridgen kerhoiltojen pelipaikka muuttuu ja samalla alusta lähtien (yli 50 vuotta) käytetty pelipäivä vaihtuu keskiviikoksi. Ensimmäinen kerhoilta järjestetään keskiviikona 6.1.2015 kello 15.00
Huomaa pyhän takia normaalia kerhoiltaa aikaisempi aloitusaika. Kerhoiltojen pelimaksua joudutaan korottamaan myös uuden tilan vuokrauskulujen kattamiseksi. Uudet pelimaksut ovat 7 ja 4 euroa. Tervetuliaiskilpailujen menestyjille 2X voittopisteet ja muita hassuja palkintoja. Ilmoittautuminen vapaaehtoinen. Tervetuloa! www.bridgefinland.fi/bilbo/tourneys.php?show=1678

Tammerbridgen hallituksen puolesta, Jonna Kaminen, PJ