Tammerbridge ry:n toimintakertomus 2017

Yleistä (Vuoden 2016 luvut suluissa vertailun vuoksi)
Edellisvuoden suurien muutosten jälkeen Tammerbridgen toiminta vakiintui uusiin uomiinsa. Kerhopelit jatkuivat keskiviikkoiltaisin Ruotsalaisella klubilla, ja Tammerliigaa pelattiin myös kerhoiltaisin. Loppuvuodesta kerhoilloissa aloitettiin myös kokeilu vaihtoja helpottavan ajastimen käytöstä. Kerhoilloissa järjestettiin myös muutamia tarjoiluja sekä arvontoja. Kerhon peli-iltoja järjestettiin 46 (46) kappaletta. Pelaajia kerhoilloissa oli 12-32 (10-50), keskiarvon ollessa 20 pelaajaa / peli-ilta (20). Kaikkiaan kerholla kävi 76 (74) eri pelaajaa, joista 50 (53) keräsi voittopisteitä. Eniten voittopisteitä saivat Pasi Suominen 79 ja Meri Korhonen 68. Kerhoillan pelimaksu oli 7 € (7 €). Opiskelijoilta, junioreilta ja bridgekurssilaisilta 4 € (4 €). Pelimaksu sisältää tilavuokran. Tilikauden 2017 kokonaisylijäämäksi tuli 429 €, joka johtuu pääasiallisesti kesäkisojen kilpailu ja kahvikassatuotoista. Varsinainen Tammerbridge ry:n tilikausi oli 456 € ylijäämäinen koska vuoden aikana hankittiin Tammerliigan varoin tarjouslaatikoita ja kortteja Tampereen kerhojen käyttöön. Tammerliiga jäi näin 27 € alijäämän. Tammerliigan kumulatiivinen alijäämä Tammerbridgen taseessa on 110 €. Alijäämä kuoletetaan tulevan vuoden aikana Tammerliigan tuotoista.

Jäsenet
Vuonna 2017 Tammerbridge ry:llä oli 50 (52) jäsentä, joista junioripelaajia oli 5 (4) kpl.

Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Ruotsalaisella Klubilla 22.2.2017. Vuosikokoukseen osallistui 15 (21) äänivaltaista jäsentä. Tarjoiluna oli perinteiden mukaisesti hernerokkaa ja pannaria.

Luottamushenkilöt
Hallituksen puheenjohtaja ja koulutus: Veijo Nikkanen
Varapuheenjohtaja: Sari Pelttari
Taloudenhoitaja ja kilpailunjohtaja: Pasi Suominen
Sihteeri: Robert Bjurström
Hallituksen jäsen ja koulutus: Vesa Alatalo
Hallituksen jäsen: Sini Siira
Hallituksen jäsen: Harri Huotari
Hallitus kokoontui 4 (7) kertaa vuonna 2017. Lisäksi hallitus piti aktiivisesti yhteyttä keskenään sähköpostin ja WhatsAppin välityksellä.
Toiminnantarkastajina toimivat Sari Itäluoma ja Jonna Kaminen.

Edustus SBL:n toimielimissä
Veijo Nikkanen ja Riitta Jaakonaho toimivat SBL:n hallituksessa ja Pasi Suominen SBL:n kilpailutoimikunnassa. Tammerbridge oli edustettuna SBL:n kevät- ja syyskokouksissa.

Tiedotus
Tammerbridge ry:llä on kotisivut osoitteissa http://www.saunalahti.fi/~passuomi/index.html ja www.tammerbridge.fi. Tammerbridgellä on myös aktiiviset ryhmät Facebook- ja WhatsApp palveluissa. Ryhmiä käytetään tiedottamisen lisäksi aktiivisesti mm. partnerin etsintään. Kotisivut ladattiin vuoden 2017 aikana yhteensä 15500 (35.000) kertaa.
Vuoden aikana tehtiin jäsenille kerhon ensimmäinen sähköinen kysely koskien kerhoiltojen kehittämistä. Kyselyyn vastattiin aktiivisesti ja kerhoiltoja on ryhdytty kehittämään toiveiden suuntaisesti.
Jäsenille lähetettiin vuoden kuluessa 5 (7) jäsentiedotetta sähköpostitse.

Kilpailutoiminta
Tammerbridge kustansi kahden joukkueen osallistumisen Bridgeliiton uuteen Kerholiigaan. TBK:n kanssa järjestetyn Tampereen avoimen parimestaruuskilpailun voittivat Markku Kiander ja Mika Sandström. Toukokuussa pelatun henkilökohtaisen Aate pytty -kilpailun voitti Mauri Laasonen. Marraskuun kinkkukilpailun voiton vei Sari Pelttari.

Tammerbridge Tournament
34. Tammerbridge Tournament pelattiin Ruotsalaisella klubilla 8.-11.6.2017. Kilpailunjohtajina toimivat Pasi Suominen ja Kati Sandström.
Torstain IMP-kilpailun voitti pari Meri Korhonen – Jussi Pölkki.
Perjantain Mixed-kilpailun voittivat Sini Siira – Hannu Luhtala.
Lauantain Rally-kilpailun voittivat Alexey Musikhin - Elena Khonicheva.
Sunnuntain joukkuekilpailun voitti joukkue Vesa Fagerlund - Jussi Pölkki - Arttu Karhulahti Markku Pekkinen.
Kilpailuihin osallistui kaikkiaan 242 (264) pelaajaa.

Simultaanikilpailut
Lokakuussa Tammerbridgen kerhoillassa järjestettyyn juniorien tukisimultaaniin osallistui 12 paria. Marraskuussa taasen osallistuttiin valtakunnalliseen Suomi100 -parisimultaanikilpailuun 12 (11) parin voimin.

Tammerliiga
Tammerliigan voiton vei joukkue No Name (Pasi Suominen - Mika Kiiskinen - Vesa Paasivirta Harri Huotari). Tammerliigaan osallistui 10 joukkuetta (12).

SM-kilpailut
Pari-SM: 7 Tammerbridgen pelaajaa pääsi SM-finaaliin (6).
Juniori-SM: Joukkuekilpailussa joukkue Ilona Vänni – (Aapo Nieminen-Karoliina Kanniainen – Oskari Koivu) sijoittui toiseksi.
Yhdistys maksoi aktiivisten jäsentensä pelimaksun SM pari- ja joukkuekilpailuissa sekä junioreiden SM pari- ja joukkuekilpailuissa. Myös kerholiigaan osallistuneiden pelaajien pelimaksut maksettiin.

Kansainväliset kilpailut
Jonna Kaminen edusti Suomea naisten maajoukkueessa PM-kisoissa, jotka järjestettiin kesäkuussa Tanskan Horsensessa. Joukkue sijoittui pronssille.
Ilona Vänni edusti Suomea juniorien avoimissa EM-kisoissa Ranskan Lyonissa elokuussa. Parikisassa sijoitus oli 9/42 ja joukkuekilpailussa 5-8/17

Koulutustoiminta
Vuonna 2017 järjestettiin keväällä (18.4.-9.5.) ja syksyllä (10.10.-28.11.) bridgen peruskurssit Tampereen yliopistolla yhteistyössä Luuppi-ainejärjestön kanssa (yht. 12 osallistujaa). Kevään kurssi oli intensiivikurssi ja syksyn taas kerta viikkoon kurssi. Kurssitoiminnan yhteydessä järjestettiin 13 harjoituspeli-iltaa tukemaan aloittelevien pelaajien pääsyä harrastuksen pariin. Tammerbridge sai Suomen bridgeliitolta 250 € koulutusapurahan. Koulutusapuraha käytettiin uusiin pelivälineisiin. Niitä on nyt mahdollista sijoittaa pysyvästi Tampereen bridgemyönteisiin ravintoloihin, joissa voi siis pelata kerhoiltojen lisäksi. Bridgekurssilaisille ylläpidetään omaa WhatsApp-ryhmää, jonka lisäksi kurssilaisilla on mahdollisuus osallistua ohjatusti kerhoiltoihin.

Virkistystoiminta
Marraskuun 25. päivä järjestettiin perinteinen rento pikkujoulujuhla Ruotsalaisella klubilla. Illan ohjelmaan kuului palkintojen jakoa, tietokilpailuja ja muita leikkejä sekä ruokailua.